A méz csodákra képes

testápolás mézzel

A mézet ételeinkbe édesítőszerként használjuk, de egyre inkább használjuk bőrápolásra immunrendszer erősítő, emésztést elősegítő, és idegrendszert nyugtató hatása miatt. Az „istenek eledelét” dolgos méhek gyűjtik össze a virágok nektárjaiból. Az aranyszínű folyékony, nyúlós-ragacsos anyagot szívesen fogyasztjuk el reggelire mézes-vajas pirítós kenyérrel, müzlit vagy salátát és más ételeinket édesítve.

 

 

A természet csodálatos ajándékát, tél végén megfázások, torokfájások idején használjuk baktériumölő hatása miatt, és hogy visszaállítsa szervezetünk ellenálló képességét. Mivel természetes nedvességet megkötő anyag a kozmetikai ipar előszeretettel alkalmazza. A benne található gyümölcs- és szőlőcukrokat könnyen hasznosítja az emberi szervezet ilyen módon. Konzervál és fertőtlenít az inhibine anyagának köszönhetően. Vitaminokban (pantoténsav, C-, B1-, B2-, B6- vitamin, folsav, biotin) és ásványi anyagokban gazdag (vas, réz, kén, foszfor, kálium, mangán, kalcium, cink…) ezért remek táplálékkiegészítő.

 

Nyugtató, idegfeszültség lazító, ezért egy durva nap után egy kellemes mézes fürdő ellazít. Fontos, hogy tiszta, jó minőségű mézet használjunk, és sose melegítsük fel 35 Celsius-fok fölé, ahol már elveszít az értékes tápanyagokból. Töményen használva dehidratál, így bőrünkre csak 10-szeres higításban alkalmazzuk. Még a (nem hólyagos) napégést is lehet vele kezelni joghurtos keverékkel. A méz hozzáadásával készült krémek, pakolások, a szervezet anyagcseréjét, vérkeringését, a fellazult salakanyagok elszállítását indítják be, javul a bőr rugalmassága, hidratációja.

 

Kényeztesse is magát ebben a hideg, szürke, fáradt időszakban láb, vagy teljes test fürdővel. Nálunk a SARBEC mézes, relaxáló terméke kínálja Önnek a testi és szellemi kikapcsolódást. A méz illata önmagában is nyugtatólag hat, a fürdősó gyors feloldódása után Ön következik…

 

Ajándékozza meg magát puha, illatos és bársonyos bőrrel és kellemes pillanatokkal.