Gravitációs padok az egészségesebb gerincért

gerinc betegségeinek kezelése

KiroMED Zéta gerincnyújtó gravitációs pad (75 000 Ft)

Szállítási költség: 1500 Ft Magyarország területén (a termék elszámolható az egészségpénztár felé)
A KiroMED gerincnyújtó pad a gerincproblémáj megelőzésében és orvoslásban nyújt segítséget a legtermészetesebb módon. A KiroMED Zéta egy olyan mechanikus gravitációs gerincnyújtó pad, amely a legfejlettebb, orvostechnikai minősítéssel rendelkezik. Megnövelt teherbírású és élettartamú, köszönhetően az acélvázas szerkezetnek, a görgőcssapágyaknak és a fejlesztéseknek. Könnyen viseli a folyamatos terhelést, rendszeresen használható. Fejtámlája állítható, fekvőfelülete stabil és kényelmes. A biztonságos nyújtást a bokánál csapos reteszeléssel rögzíthető lábbefgó szerkezet biztosítja.
Hála a fejlesztéseknek a pad már hason fekve is használható. Porckorongsérv, lumbágó, isiász vagy deréktáji szakasz állandó fájdalmai esetén kifejezetten ajánlott a hason fekve történő nyújtás. A hason fekvés következtében a csípőcsont jobban kiemeli a deréktáji szakaszt, így ajánlatos a nyújtás hason fekve, ha túlságosan le van tapadva a csípőkörnyéki izomzat. A termékre a forgalmazó 18 hónap garanciát vállal. Maximum teherbírása: 150 kg.

Kiválóan alkalmas:

• Porckorongsérv műtét nélküli kezelésére és műtét utáni rehabilitációjára,
• Deréktáji fájdalmak enyhítésére, megszüntetésére,
• Gerincferdülés kezelésére és csigolyaelcsúszásra,
• A gerinc és az izomzat nyújtására, izomrövidüléskor is,
• Egyéb kopásos és generatív elváltozások kezelésére,
• Rendszeres használatával karbantarthatók az agyi erek, csökkenthető a sroke (szélütés) kialakulásának a veszélye,
• Enyhíti a visszeres panaszokat,
• Javítja az anyagcsere folyamatokat és a belső szervek keringését,
• Segít megszüntetni a kisízületek fél ficamait.
 

Használata

Használat előtt a lábtart rúdon be kell állítani a testmagassághoz szükséges hosszt. Így tudjuk beállítani a súlyelosztást és biztosítani a könnyed átbillenést, illetve visszatérést, majd fixáljuk a kívánt dőlésszöget. A dőlésszöget mindig a kezeléshez kell állítani, ami függ az egészségi állapottól, a testsúlytól, a kezelés tervezett időtartamától, a vérnyomástól, stb.
A gerincnyújtó padra állva a lábbefogóval rögzíteni kell a bokát és fokozatosan lehet hátra billenni. A beállított pozícióba érve a gerincet és a testet ellazítjuk, elengedjük, hogy a gerinc nyúljon, a csigolyatestek egymástól kissé eltávolodjanak, és csökkenjen a porckorongokra nehezedő nyomás. A kezelés alatt nincs fájdalom, vagy kellemetlen érzés, ha mégis, akkor csökkenteni kell a dőlésszöget, így csökken a gerincre ható húzóerő. Használat előtt mindenképp érdemes megkérdezni a kezelő orvost a legmegfelelőbb kezelési módról.
A gerincnyújtó padhoz ajándékba egy pár szivacshenger is jár, amely a lábbefogó tartozéka, kopás esetén pedig azonnal cserélhető.
Méretek és teherbírás:
• Testmagasság: 147–198 cm
• Terhelhetőség: maximum 150 kg
• Alapterület: 76x116 cm
• Magasság: 140 cm
• Szállítási méret (csomagolva): 129x63,5x20,5 cm
• Súly: 29 kg.

 

KiroMED Delta gerincnyújtó gravitációs pad (55 000 Ft)

Szállítási költség: 1500 Ft Magyarország területén (a termék elszámolható az egészségpénztár felé)
A KiroMED Delta a továbbfejlesztett, bevizsgált változata az összecsukható mechanikus gerincnyújtó padnak. A fejlesztéseknek köszönhetően hason fekve is használható. Porckorngsérvvel vagy állandó deréktáji fájdalmakkal küzdőknek kifejezett ajánlott a hason fekve történő nyújtás. De használhatják hason fekve a lumbágóval, vagy isiásszal szenvedők is. Hason fekve a csípőcsont kiemeli a deréktáji részt, így jobban segít a csípő környékén túlságosan letapadt izmoknak.
Teherbírása maximum 136 kg, de folyamatos használatban 110 kg.
A KiroMED Delta orvostechnikai minősítéssel rendelkezik. Létraszerűen csukódó, könnyített szerkezetű, alumíniumvázas, tengelyes forgópontú, nem csapágyazott gerincnyújtó pad. A forgalmazó 18 hónap garanciát vállal rá.

Nagyszerűen alkalmas:

• Porckorongsérv műtét nélküli kezelésére és műtét utáni rehabilitációjára,
• Deréktáji fájdalmak enyhítésére, megszüntetésére,
• Gerincferdülés kezelésére és csigolyaelcsúszásra,
• A gerinc és az izomzat nyújtására, izomrövidüléskor is,
• Egyéb kopásos és generatív elváltozások kezelésére,
• Rendszeres használatával karbantarthatók az agyi erek, csökkenthető a stroke (szélütés) kialakulásának veszélye,
• Enyhíti a visszeres panaszokat
• Javítja az anyagcsere folyamatokat és a belső szervek keringését
• Segít megszüntetni a kisízületek fél ficamait

Használata:

Azoknak ajánlott, akiknél nem korlátozza a mozgékonyságot a fájdalomérzet. Egy olyan mechanikus szerkezet, amely függőleges helyzetig irányítható kézzel, így a nyaki csigolyákat is képes kilazítani. Alkalmas fitness célokra, gerinc és a tartóizomzat nyújtására, relaxálására. Hatása megfelel a súlyfürdő terápiáénak, érzetben is ugyanazt nyújtja. A gerincnyújtó pad szögét mindig az egészségi állapotnak megfelelően kell megválasztani.
Első lépésként kezdő pozícióban rögzítjük a bokát, majd fokozatosan lehet fejjel lefelé billenni. A gerincoszlopot ebben a testhelyzetben nem terheli nyomás, el tud lazítani, a gerinc melletti izmok pedig nyúlnak a függeszkedés következtében. A fellépő húzóhatás következtében a csigolyák eltávolodnak egymástól, így megszűnnek a gerinc ízületeinek félficami állapotai.
Mielőtt használni kezdjük, be kell állítani a gerincnyújtó pad hosszát, igény szerint pedig a fejtámla is állítható. Alkalmazás előtt győződjünk meg arról, hogy a padot megfelelő szögben fixálja a rögzítő öv. A bokát rögzítjük a racsnis lábbefogó és a biztonsági retesz segítségével. A padra fekvés után fokozatosan billenünk a kívánt pozícióba. A gerincoszlop így teljesen ellazul, mivel nem terhelődik, a gerinc melletti izmok pedig megnyúlnak a függeszkedés következtében.
A csigolyák a nyújtáskor fellépő húzóhatás következtében eltávolodnak egymástól, a nyomás alatt lévő idegek pedig felszabadulhatnak. A súlypontváltozásra nagyon érzékeny a gravitációs gerincnyújtó pad. Az enyhe súlyelosztási változásokra gyorsan reagál, ezért a magasságot fontos helyesen beállítani. A padon való fekvés alatt a karokat magunk mellett tartjuk, majd lassan a mellkasunkra tesszük a kezünket.

Méretek és teherbírás:

• Testmagasság: 147–198 cm
• Terhelhetőség: maximum 136 kg, folyamatos használatban maximum 110 kg
• Alapterület: 71x115 cm
• Magasság: 140 cm
• Összecsukva kb. 50 cm a helyigénye
• Szállítási méret (csomagolva): 131x77,5x14 cm
• Súly: 24 kg.

 

KiroMED Nyaknyújtó párna (9.750 Ft)

Szállítási költség: 1500 Ft Magyarország területén

A KiroMED nyaknyújtó párna egy felfújható eszköz, amely alkalmas különféle nyakproblémák kezelésére. Segít lazítani a váll és a nyaki rész merevségén, pihenteti az izmokat, a porckorongokat és a szalagokat. Remek rehabilitációs eszköz, amely kiegészítő kezelésként alkalmazható artrózis és porckorongsérv esetén. A nyakra helyezve enyhén megemeli a nyakat, így fejtve ki gyógyító, jótékony hatását. Rendszeres használattal hatékonyan csökkenthetők a fejfájásos panaszok is. Nyújtási magassága 2–15 cm.

Használat közben figyeljünk, hogy semmilyen kényelmetlenséget vagy szorítást ne érezzünk. Ha kábultságot, hányingert, szédülést vagy újszerű fájdalmat tapaszalunk, akkor azonnal vegyük le a nyaknyújtót. A gumicsövet semmilyen szúró, vágó, vagy húzó erőhatásnak ne tegyük ki. Erős hőhatástól, sugárzó napfénytől, nedvességtől és olajtól elzárva tartandó. Az eszközt TILOS használni nyaki ér problémákban, vagy szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek, daganatos betegség vagy vérzékenység esetén, fertőző bőrbetegség esetén az eszközzel érintkező bőrfelületen, illetve vízben.

Elsőként kényelmesen ülve helyezzük a nyakunk köré úgy, hogy a párna nyitott oldala legyen elől, bal oldalon pedig a pumpa és a cső. A két oldalt tépőzárral kapcsoljuk össze. Biztosítsuk, hogy zárva legyen a pumpa melletti szelep (az óra járásának megfelelően). Az eszközt addig kell pumpálni, amíg úgy nem érezzük, hogy már nem kell saját erővel tartanunk a fejünket, mert az eszköz eltávolítja a vállunktól.

Ha szédülünk vagy rosszul érezzük magunkat, rögtön eresszük ki a levegőt az óra járásával ellenkező irányba tekerve a szelep zárját. A kék szelepet zárjuk be, gördítsük le a recés hengert a teljesen a pumpa irányába. Maradjunk ebben a pozícióban 5–15 percig. A használat ideje fokozatosan növelhető, először 5 perccel kezdjünk, majd naponta emeljük 2 perccel. A nyújtás végén a kék zárat nyissuk ki, és lassan nyissuk ki a pumpa fölötti szelepet, engedjük ki az eszközből a levegőt az óra járásával ellentétes irányba tekerve.

Amennyiben valaki nem biztos abban, hogy használhatja a készüléket, kérdezze meg kezelőorvosát. Gyermekek elől elzárva tartandó!

 

KiroMED Mágneses deréktámasz (11.250 Ft)

Szállítási költség: 1500 Ft Magyarország területén

A szervezet többféle módon küld számunkra jelzést arról, hogy a gerincoszlopunk nem funkcionál megfelelően. Ilyen például az állandó át- és derékfájdalmak, izomgörcsök, ízületi gyulladások, reumás, köszvényes panaszok. Ezeknél a panaszoknál nagyon fontos, hogy mindig időben reagáljunk a szervezetünk jelzéseire és megelőzzünk egy nagyobb bajt.

A mágneses deréktámasz megoldást nyújthat erre, amely nemcsak a megelőzésben segít, hanem a már kialakult, meglévő panaszoknál, a hát- és derékfájdalmak csillapításában és a mozgás élvezetének újra felfedezésében is hatásos.

A deréktámasz különlegessége a turmalinban, az acélmerevítő pántokban és a 6 db kivehető mágnesben rejtőzik. Köszönhetően a mágneseknek és a turmalinnak, az öv visszaállíthatja a problémás sejtek energiaszintjét, harmonizálja a rezgési frekvenciájukat, aminek hatására a sejtek sokkal könnyebben képesek felvenni a tápanyagot és a friss oxigént, és könnyebben szabadulnak meg a mérgező- és salakanyagoktól.

Mérettáblázat:

• M (74–84 cm)
• L (85-98 cm)
• XL (90-103 cm)
• XXL (97-120 cm)
• XXXL (105-125 cm)

A mágneses deréktámasz: stabilan támaszt, energetizáló hatása van, és egyszerűen használható.

Használatának időtartama addig ajánlott, amíg kellemesen érezzük magunkat benne. Terápiás időtartam betegség esetén a javasolt használat minimum 2 hét folyamatosan (napi 1-2 óra minimum). Éjszaka, alvás közben nem ajánlott alkalmazni. A használat elején a viselete kissé szokatlan lehet, testünk melegedését tapasztalhatjuk, azonban rövid idő elteltével érezhetővé válik az öv jótékony hatása.

Ne ijedjünk meg, a test melegedése nem jelent lázas állapotot. Folyamatos használata révén a mozgás sokkal energikusabbá és könnyedebbé válhat. A deréktámasz többféle méretben kapható, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb és legkényelmesebb méretet. A tépőzárnak köszönhetően a belső mágneses rész könnyedén kivehető, így az öv alkalmazható támasztó és tartásjavítóként is.

A terméket nem használhatják pacemakert, inzulinpumpát és gyógyászati tapaszt viselők, illetve terhes nők sem. Nyílt sebre nem alkalmazható. Használata ruha felett ajánlott, mivel csak kézzel mosható 30 fokon. Vasalni, szárítógépben és centrifugában szárítani tilos, mert károsíthatják a terméket. Közvetlen erős hőhatásnak kitenni tilos!