2022 a Víztigris éve

2022 a viztigris eve

A világ számos kultúrájában ünneplik a holdújévet, amelyet a decemberi napfordulót követő második újhold jelez.
A kínai asztrológiában a holdév kezdete egyben az új uralkodó állatövi jegyre való áttérést is jelenti.
A kínai asztrológia 12 állatövi jegyet foglal magában, amelyek mindegyikét egy-egy állat, valamint az öt elem – fa, víz, fém, föld és tűz – uralja.

A 2022-es holdújévtől kezdve, amely időzónától függően január 31-ére vagy február 1-jére esik,
a kínai állatöv uralkodója a víztigris lesz.
A Tigris egy vad, bátor és merész állat, jelezve, hogy ebben az előttünk álló holdévben legyőzhetjük félelmeinket, és nekivághatunk céljainknak.
A Tigris évében nincs túl nagy álom vagy túl nagy ambíció!
A Tigris éve lehetővé teszi számunkra, hogy megcsapoljuk saját belső erőnket, és tudjuk, hogy nincs olyan dolog, amit ne tudnánk elérni, ha valamit a fejünkbe veszünk.
Sőt, a Tigris éve gyakran pozitív előjel, ha a karrierépítésről van szó.
Ha nagy álmaid vannak, merész célod van, vagy egy projektet szeretnél megvalósítani, a Tigris éve biztosítja a szükséges önbizalmat és támogatást ahhoz, hogy megvalósítsd.
Ne feledd azonban, hogy a Tigris türelmes teremtmény, akinek idő kell ahhoz, hogy becserkéssze a prédáját, és megtegye a lépését.
Miközben abszolút képesek vagyunk ugrani és merész lépéseket tenni, türelmesnek is kell lennünk, és bíznunk kell abban, hogy a dolgok tökéletes időzítéssel igazodnak majd egymáshoz.
Ahogy a tigris vadászik áldozatára mi is tehetünk kiszámított lépéseket, de türelmesek lehetünk, és várhatunk a tökéletes alkalomra, hogy lecsapjunk.
A kínai asztrológia szerint a Tigris éve hirtelen változásokat hoz, és megváltoztathatja a hatalom és a pénz egyensúlyát.
Ezt láthatjuk megnyilvánulni a körülöttünk lévő világban, ahogyan közösen elkezdjük felülvizsgálni, hogy mi az, amit igazán értékelünk.
A nyugati asztrológia is támogatja ezt a gondolatot 2022-ben, mivel ebben az évben olyan energia áramlik a kozmoszban, amely valószínűleg megváltoztatja az általunk értékesnek tartott dolgokat mind személyes,
mind társadalmi szinten.
Értékrendünk felülvizsgálatra vár, és ezzel a felülvizsgálattal azt tapasztalhatjuk, hogy új dolgokat és létmódokat kezdünk el előtérbe helyezni saját életünkben.
A Tigris nemcsak erős, bátor lény, hanem nagyon intuitív is.
Éles hatodik érzékkel rendelkezik, és olyan dolgokat is képes érzékelni a környezetében, amelyeket mi nem.
A Tigris évében átvehetünk néhányat ezekből az intuitív képességekből, és felhasználhatjuk őket, hogy segítsenek előrevinni a döntéseinket.
Ha bízunk a belső hangunkban, és odafigyelünk a környezetünk finom jelzéseire, észrevehetjük a jeleket és nyomokat, amelyeket az Univerzum küld, hogy vezessen minket.
A víz eleme a 2022-es holdújév intuitív energiáit is erősíti. Emellett fokozhatja érzelmeinket, és érzékenyebbé tehet bennünket a minket körülvevő világ energiáira.
Az extra érzékenység érzése szupererő lehet, és segíthet nekünk kapcsolódni az Univerzum frekvenciáihoz, lehetővé téve számunkra, hogy eggyé váljunk mindennel.
Az extra érzékenység azonban kimerítő és fárasztó is lehet, ha nem védjük magunkat, vagy nem teszünk erőfeszítéseket energiánk gondozására.

Ebben az évben fontos lesz, hogy extra lépéseket tegyünk energiatestünk védelme érdekében, és ezt a víz gyógyító erejével dolgozva tehetjük meg.
A víz rezgést hordoz, ezért egy pohár víz feltöltése, mielőtt megisszuk, egy szándék megfogalmazása, mielőtt a fürdőbe vagy a zuhany alá állunk, vagy vízben töltött idő mind olyan módok, amelyekkel kapcsolódhatunk a víz gyógyító erejéhez.

A víz eleme azt is jelzi, hogy ebben az évben hajlandónak és késznek kell lennünk arra, hogy az árral haladjunk.
Lehet, hogy nehezen érezzük stabilnak vagy biztosnak a lábunkat, de ha csatlakozunk a hullámok ritmusához, sokkal könnyebb dolgunk lesz, mintha megpróbálnánk harcolni ellenük.
A nyugati asztrológia szerint 2022-ben erős vonzerőt jelent a biztonság megteremtése és a szilárd alapok kiépítése.
Talán a Víztigris energiája arra emlékeztet minket, hogy bár építhetjük az alapjainkat, és lépéseket tehetünk a biztonságérzet megteremtése érdekében, nem ragaszkodhatunk túlságosan.
Talán még mindig szükség van egy bizonyos önfeladásra, ahogy haladunk előre az év során.
A víz egyúttal rendkívül kreatív energia is, ami azt jelzi, hogy ez a holdújév különösen kedvező lehet a kreatív projektek számára.

A nyugati asztrológia is alátámasztja ezt a gondolatot, mivel a Jupiter az év nagy részét a Halak vízjegyében tölti. Miközben a Halak jegyében tartózkodik, a Jupiter a tenger istenével, a Neptunusszal is egyesül, ami fokozza a víz elem kreatív és intuitív erejét.
A víztigris évében, amikor a Jupiter és a Neptunusz is a Halakban tartózkodik, a víz eleme különösen erős lesz.
Ezt az anyatermészetben is láthatjuk tükröződni az esőzések, sőt áradások vagy szökőárak növekedésével.
Figyelmünket arra is felhívhatjuk, hogy miként tudnánk nagyobb fenntarthatóságot teremteni a vízellátásunk, valamint a víz kezelése terén.

A víztigris éve az ambíció, a bátorság, az intuíció és a kreativitás éve.

Íme néhány megvalósítható lépés, amellyel megtestesítheti ezt az energiát:
Lépj túl egy félelmen vagy korlátozó hiedelmen, amely visszatart téged.
Kapd el magad bármilyen gondolatmeneten, amely azzal kezdődik, hogy
“Nem vagyok elég jó…”, és próbáld meg átváltani azt “Mi lenne, ha…” -ra.

Tegyél egy bátor lépést, hogy kipróbálj valami újat.
Találj módot arra, hogy növeld a karriereddel való elégedettségét.
Gondold át újra az értékeket és azt, hogy mi az, ami igazán fontos .
Legyél türelmes, várj a megfelelő pillanatra, hogy cselekedjen.
Kapcsolódj a belső macskaenergiádhoz – fedezd fel, hogy ez mit jelent.
Használd a vizet gyógyításra – tölts fel egy pohár vizet szándékkal, mielőtt megiszod, fürödj tölts időt a tenger közelében stb.

~foreverconscious~
Zituss