A dermatitis, avagy amit az ekcémáról tudni lehet

ekcema kezelese

A környezeti hatások révén bőrünk sokféle problémával találkozhat. Ilyen lehet az ekcéma, a rosacea, az aknés bőr, a száraz, viszkető bőr, a sömör vagy herpesz, kiütések, rovarcsípések, égési sérülés, fogínygyulladás, korpásodó fejbőr, horzsolások, bőrsérülések.

Ezekre a betegségekre egyaránt alkalmazható az Arquebusade Herbal Water, amely megfelelő ápolást nyújt bőrproblémáinkra gyógynövény kivonatának köszönhetően.

A bőrbetegségek közül most az ekcémáról ejtünk néhány szót.

Az ekcémáról tudni kell, hogy visszatérő betegség, amely hosszú kezelési időt igényel, és kiváltó okainak megtalálása is időigényes. A bőrbetegségek közül ez a leggyakoribb, számos ember küzd vele élete során. A betegség a bőr gyulladásával jár.

Felismerhető arról, hogy a bőr kipirosodik, hólyagok jelennek meg, majd a vakarózás hatására kisebesedik és hámlani kezd. Ezt akut formának nevezzük, azonban, ha nem ismerjük fel időben, akkor a bőr meg is vastagodhat, foltok jelenhetnek meg. Az ekcéma legfőbb kiváltó okai a környezeti hatások, allergének, fogékonyság, egyedi hajlam is lehet.

Öt féle ekcémát tudunk megkülönböztetni:

1.      Diszhidrotikus ekcéma: Jellemzően tenyéren, talpon, ujjakon jelenik meg, a bőr begyullad, és apró hólyagok keletkeznek rajta. Gyógyítani nehéz, újra kialakulhat, főként a stressz hatására. Kezelése történhet borogatással, krémekkel, kenőcsökkel, antibiotikummal, gombaellenes szerekkel.

2.      Szeborreás ekcéma: Csecsemőkorban figyelhető meg, hat hónapos korban alakul ki. A fejbőrön sárgás, zsíros lerakódás keletkezik, piros kiütések jelennek meg, tovább is terjedhet. Általában magától elmúlik, legkésőbb nyolc hónapos korukra. Felnőtt korban korpásodás, fejbőr viszketése, gyulladása jellemzi. Kezelése történhet korpásodás elleni samponnal, a fejbőr megnyugtatásával.

3.      Mikrobás ekcéma: Hámló bőrelváltozások figyelhetők meg, a bőrön piros, élénkvörös, hámló foltok jelennek meg. Főleg végtagokon jelenik meg, és kínzó viszketéssel jár, gyakori a baktériumok megtelepedése is. Kezelése történhet vizes, kamillás borogatással, antibakteriális kezeléssel, krémekkel, kenőcsökkel.

4.      Vénás eredetű ekcéma: A krónikus vénás elégtelenség következtében alakul ki, visszértágulatokat, pigmentációt, bőrmegvastagodást okoz. A bőr élénkvörös és hámfosztott lesz. Ezek felülfertőződhetnek és lábszárfekélyhez is vezethetnek. Kezelése történhet a lábak felpolcolásával, mozgatásával, borogatással.

5.      Kiszáradás miatti ekcéma: Idős korban gyakrabban szárad ki a bőr, csökken ugyanis a faggyúmirigyek működése. Ez ekcémához vezethet, a bőr kiszárad, viszket, ez ellen szárító készítményekkel, fokozott tisztálkodással lehet segíteni. A vakarózás apró horzsolásokat okoz, amelyek felülfertőződhetnek. Jellemzően ennél az ekcémánál a bőr kiszárad, berepedezik, lemezekben hámlik, a bőrfelszín pedig hámfosztottá válik. Megfelelő kezeléssel a bőr zsírtartalma visszaállítható. Ez elérhető krémekkel, kenőcsökkel, és inkább a zuhanyozás javasolt. Hintőpor, rázókeverék, ülőfürdő, bőrszárító szappan használata nem ajánlott.

A bőrproblémák elkerülése érdekében érdemes rendszeresen odafigyelni bőrünk ápolására, hidratálására.

Próbálja ki az Arquebusade gyógynövény elixírt. Adja meg az esélyt a változásra. Megrendelhető webáruházunkban. a-biobolt.hu

arquebusade a biobolt
arquebusade a biobolt