Miért olyan hatásos a shiatsu kezelés?

shiatsu hatkezeles

A hagyományos kínai orvoslás tanaiból eredő és az ősi japán masszázs technikákat is alkalmazó shiatsu célja elsősorban az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése, vagy azok kialakulása esetén támogatni a testi-lelki harmóniánk helyreállását, az életenergia, a “csi” (japánul ki) akadálymentes áramlását.

Testünk folyamatosan a belső homeosztázis fenntartására, a regenerálódásra, gyógyulásra, az egészség helyreállítására törekszik. Megállás nélkül teszi ezt. Nem kell rá megtanítani, tudja, mi a dolga. Sajnos mi gyakran megnehezítjük ezt. Ha kialakult a test által már nehezen (vagy egyáltalán nem) helyreállítható testi kibillenés, segítenünk kell neki.

Az öngyógyító mechanizmusok leginkább a relaxált, paraszimpatikus idegrendszeri állapot közben működnek a leghatékonyabban. A shiatsu ebben igazán jól megtámogatja az egész rendszert. A kezelések úgy vannak felépítve, hogy már a legelejétől elinduljon az ellazulás, a szimpatikus állapot lenyugtatásával és a paraszimpatikus működés aktivizálásával. A kezelési technikák ősi és modern, keleti és nyugati módszerek ötvözésével érik el a problémák gyorsabb javulását, a betegségek megelőzését, illetve az egészség megőrzését. A lágy, de határozott érintések, a mélyre ható akupresszúrás pontnyomások, a kimozgató és nyújtó lazítások, a kötőszöveti oldások hatására a test felszabaduló energiáit végre a gyógyulásra fordíthatja.

Rendszeres terápiák segíthetnek a gyógyszerek elhagyásában és a műtétek elkerülésében is. Ez nem utolsó sorban anyagilag is jelentős megkönnyebbülést fog jelenteni.

A shiatsu kezelések hozzájárulnak a vitalitás, az örömérzet, a jobb alvásminőség hosszú távú fenntartásához.

Természetesen itt is meg kell jegyezni, hogy a kezelések nem helyettesítik az orvosi ellátást.

https://shiatsukezeles.hu/